Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري، توسعه كتابخواني را مستلزم فراهم كردن زيرساخت ها، امكانات آموزشي، ارتباطات علمي و پژوهشي دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از اهواز، آيت الله عبدالكريم فرحاني، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگزاري رهبري، امروز در آيين تجليل از كتاب، كتابخواني و كتابدار كه در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با اشاره به نقش تاريخي اسلام در كتاب و كتابخواني گفت: يكي از تحريفات آسيا زننده تاريخ مسأله تقابل علم و دين بود كه ريشه آن به دوران حاكميت فلسفه اسكولاستيك در قرون وسطي برميگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وي افزود: در هزار سال قرون وسطي كليسا حاكم عرصه علم و انديشه بود و در آن دوران متاسفانه يك تلقي به وجود آمد كه علم و دين با هم تعارض دارند و نتيجه اين تفكر اين بود كه مردم دين گريز شدند.

 

وي تصريح كرد: در اين زمينه در فلاسفه اروپايي دو نظريه داشتند كه آزادي در مقابل دين و علم گرايي در مقابل دين و اعتقاد داشتند آزادي و علم مي خواهيد بايد دين را كنار بگذاريد.

 

آيت الله فرحاني، با بيان اينكه علامه طباطبايي در كتاب الميزان تاريخ را به دو دوره بدو نبوت و ختم نبوت تقسيم مي كند، ادامه داد: در بدو نبوت كه دوره كودكي و جهالت است مسأله كتاب نداريم و اگر هم بود تحريف اتفاق مي افتاد ولي در ختم نبوت كه دوره نوجواني تاريخ است خواندن و كتاب مطرح مي شود.

 

وي اضافه كرد: قرآن در دوره اي كه ختم نبوت است،  تقابل علم و دين را از طريق مقوله كتاب، قرائت و كتابخواني از بين مي برد و ميگويد بخوان به نام خدايي كه اكرم است چون به تو ياد دار خواندن را.

 

وي با اشاره به اينكه قرآن تفكر فلاسفه غربي كه مي گويند اگر مي خواهيد آزاد باشيد و رشد كنيد دين را كنار بگذاريد، غلط مي داند، عنوان كرد: حلقه گمشده اتصال تمدن علمي يونان باكستان و روم را امروز مسلمين با كتاب و تحقيق انجام داده است.

 

نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگزاري رهبري، با بيان اينكه اسلام در رشته هاي مختلفي همچون رياضيات، فيزيك، شيمي، طب و ... جهش علمي به وجود آورد، اظهار كرد: ايراني ها با اختيار به اسلام روي آوردند چرا كه اسلام به علم، كتاب، خواندن و نوشتن اهميت داد.

 

وي اذعان داشت: تاريخ سه دوره دارد، دوره جهل كه بدو نبوت و دوره علم كه ختم نبوت است، قرآن دوره سوم را دوره ولايت مي داند كه دوره ايمان، تقوا و عمل صالح است.

 

وي ابراز كرد: كاري كه مقام معظم رهبري انجام دادند اين بود كه در اين ٣٠ سال كه رهبري جمهوري اسلامي را بر عهده دارند، انقلاب را به سمت شكوفايي علم، دانش و گرايش به آموزه هاي اصلي اسلام سوق دادند.

 

آيت الله فرحاني، با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري به دو نكته به كتابخوان ها مي گويند، تاكيد كرد: ايشان ميفرمايند در كتابخواني حواستان باشد آموزش بدهيد تا سير مطالعه درست انجام شود به اين معني كه مطالعه اگر متناسب با سلايق و علايق و مرتبط با رشته كاري باشد اثرگذاري بيشتري دارد.

 

وي خاطر نشان كرد: نكته دوم اين است كه حواستان باشد آسان مطالعه نكنيد، مطالعه رمان و داستان بسيار خوب است ولي مطالعه اگر از آسان به سخت باشد به داشتن تفكر درست كمك مي كند.

 

وي توسعه كتابخواني را مستلزم فراهم كردن زيرساخت ها، امكانات آموزشي، ارتباطات علمي و پژوهشي دانست و گفت: بايد براي ارتقاي شاخص هاي علمي استان بايد امكانات كانون پرورش فكري را ارتقا داد و به مقوله كتاب و كتابخواني و آموزش پرداخت.

 

نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري، با بيان اينكه در استان در راستاي توسعه كتابخواني اقدامات خوبي انجام شده ولي سهم استان بيشتر از اين هاست، افزود: تحقق اين امر نيازمند داشتن نقشه راه جامع فرهنگي است.

 

پایان پیام/72

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ۴۵۰۰ کلاس درس به فضای آموزشی سیستان و بلوچستان اضافه شد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران